Tilbake til kunnskap

Sarkom – vår opplevelse som ung pasient & ung pårørende

Skrevet avBjørn & Ingrid Hofflund-Nystad

“Det ble bestemt at jeg måtte amputere høyre arm under albuen. Jeg fikk sjokk!! Det var en helt sinnsyk beskjed å få. Hele verden raste sammen og alt rakna for meg. Hva med sykling? Hva med skigåing? Hva med tømrerjobben min? Hva med alt?!”

“I en tid der det meste opplevdes som vondt og vanskelig, valgte vi å bruke mye galgenhumor”

“For å holde motet oppe under behandling, satte jeg meg et hårete mål. Jeg bestemte meg tidlig for å sykle Lillehammer-Oslo året etter endt behandling”

Ankomst Paris etter å ha syklet 125 mil gjennom Europa sammen med Team Rynkeby, til inntekt til Barnekreftforeningen i 2017

“Jeg var tømrer da jeg ble syk. På grunn av amputasjonen måtte jeg omskolere meg fordi belastningen på venstre arm etter hvert ville bli for stor. Jeg begynte på ingeniørstudiet to måneder etter endt cellegiftbehandling. Jeg skrev sakte med venstre hånd, så en studiekompis tok notater for meg. Uten han hadde jeg ikke kommet meg gjennom studiet”

“Å være ung pårørende og kjæreste var utfordrende. Ikke sto jeg som nærmeste pårørende i papirene og ikke fikk jeg informasjon direkte – det meste gikk via svigermor som informere familien videre”

“Sønnen vår er i dag 11 år, har stor forståelse for at noen ser annerledes ut enn A4-standarden. Han har tross alt vokst opp med en pappa som har en arm mindre enn andre, men som klarer alt han vil”