Tilbake til kunnskap

Vi deler bilder og erfaringer fra kampanjen «Mitt sarkomarr»

Skrevet avKaja Brunvoll

“Dette fungerte meget bra for meg. Jeg kom tilbake i full jobb, og tilbake på sykkelen igjen, og syklet Norge på langs og over halve Europa. Byttet protesen nå i 2023 og det ser også ut til å bli vellykket. Må få skryte av Sarkomsenteret på Haukeland – fantastiske folk”

Karl sitt arr etter sarkom
Karl

“Jeg ønsket å bli med på denne filmen fordi jeg kjenner ikke til så mange som har gått igjennom sykdommen min, og vil at andre som har gått eller går gjennom det føler seg mindre alene. I tillegg ønsker jeg å vise at man kan leve videre etter sykdommen og ikke la det styre livet ditt”

Kasper sitt arr etter sarkom
Kasper

“Å møte et fantastisk helsevesen var godt i en tøff tid. I dag er jeg frisk, 47 år og takknemlig for livet”

Mona sitt arr etter sarkom
Mona

“Det er vanskelig å forholde seg til at operasjonen og all cellegiften jeg har fått vil gi meg fysiske begrensninger. Jeg får ikke danse mer slik jeg gjorde før. Jeg danset masse klassisk ballett, og det krever veldig nøyaktige bevegelser. Det er også skummelt å tenke på alle kontrollene jeg må gjennom fremover, men alt har gått etter planen så langt heldigvis. Jeg ønsker å dele historien min for å opplyse om sykdommen og fordi andre som gjennomgår lignende ikke skal føle seg alene”

Viktoria sitt arr etter sarkom
Viktoria

“Jeg ønsker at flere skal vite hva sarkom er, og kanskje hjelpe andre til å oppdage det raskere ved å gi informasjon og dele mine erfaringer, slik at andre ikke havner i min situasjon hvor ingen ante at det var kreft”

Anette sitt arr etter sarkom
Anette

“Vi synes opplysningsarbeidet Sarkomer gjør er uvurderlig - og ikke bare bidrar disse kampanjene til et fellesskap rundt de som er rammet og oss som pårørende, men kampanjene gir også økt kunnskap om en kreftform som i og for seg er sjelden - men likevel rammer alt for mange”

Vegard sitt arr etter sarkom

“Jeg ønsket å bli med på denne filmen for å opplyse om at Sarkom også er kreft og et viktig bidrag for å opplyse om denne kreftformen. Snakk med noen om kreft. Fortell hva du føler og hvordan du har det. Det er mange der ute i samme situasjon”

Svein André sitt arr etter sarkom
Svein André

“Det var litt skremmende, men jeg var ikke bekymret. Har hatt veldig god oppfølging og blir sjekket jevnlig nå. Det er viktig å dele og formidle sin egenerfaring ved det å leve med sarkom. Det å formidle håp er viktig”

Ove sitt arr etter sarkom
Ove

“Jeg ønsket å bli med på denne filmen for å belyse en sjelden form for kreft. Den er vanskelig å oppdage og kan gi diffuse symptomer i lang tid. Har skrevet dagbok fra første dag og det har vært godt å se tilbake på. Lytter til kroppen, hviler mye og lever i nuet”

Kristin

“Jeg ønsket å være med i kampanjen for å vise de pasientene som er nå at de ikke er alene. At det vil gå bra (altså det er jo ikke alle som har samme prognose og slikt, men). Og kanskje også det å sette mer fokus på denne sjeldne krefttypen slik at allmennleger også er oppmerksomme på det”

Linn Trude sitt arr etter sarkom
Linn Trude

“Jeg ønsket å bli med i denne filmen for å vise, kanskje spesielt andre barn og unge med sarkom, at det er flere av oss. Det synes jeg er viktig i et samfunn hvor utseende og kropp er noe mange unge er veldig opptatt av. Du er ikke alene om å ha et handikap, arr eller andre merker på kroppen”

Martine sitt arr etter sarkom
Martine

“Jeg ønsket å bli med i denne filmen fordi jeg har lyst til å gi noe tilbake. Gjennom å delta i Sarkomers Mentorskapsprogram har jeg blitt en del av et fellesskap og møtt andre mennesker som har hatt samme type kreft som meg. Jeg fikk mye ut av det og har nå lyst til å gi tilbake for noe av det jeg da fikk”

Kar Erik sitt arr etter sarkom
Karl Erik

“Det verste for meg var at jeg var livredd for å dø fra barna mine. Jeg fant fort ut at det ikke nyttet å gråte og være lei, jeg måtte rett å slett ta på meg «fighter-kappen». Da gikk jeg inn i min egen boble. Jeg fikk også masse støtte fra venner og familie. Vil råde andre som går igjennom dette til å ta imot alt av tilbud pasientforeningene har å tilby”

Grete sitt arr etter sarkom
Grete