Toppmeny

Verdens Kreftdag 2022

I 2022 er det frivillighetens år. Gjennom året vil alle lag, foreninger, samarbeidspartnere og organisasjoner feire frivilliges engasjement og innsats. Kreftforeningen og alle pasientforeningene har til sammen rundt 25 000 frivillige som er engasjert i kreftsaken. Det viser hvor viktig deres rolle er i kreftomsorgen.

Verdens Kreftdag er en offisiell FN-dag som markeres over hele verden. I anledning Verdens Kreftdag 2022 har Kreftforeningen og pasientforeningene som jobber for kreftrammede og pårørende samarbeidet om å løfte frem en felles sak - nemlig frivillighet i kreftomsorgen. 4. februar skal vi derfor hedre de som legger inn frivillig innsats for kreftrammede og pårørende, de som gjør en uvurderlig innsats for å hjelpe andre og gjøre omsorgen bedre for de som kommer etter.

Dagen markeres blant annet med et webinar som skal belyse frivillighetens rolle i kreftomsorgen fra ulike perspektiver. Webinaret sendes direkte fra Kreftforeningens Vitensenter fra kl. 14.00 - 15.30. Markering av Verdens kreftdag 4. februar - Kreftforeningens Vitensenter
Verdens-Kreftdag-2022-Markering-Kreftforeningen

Frivillige i vår forening

Astrid er en av våre dyktige, frivillige likepersoner som også går vakter på Vardesenteret OUS. Kreftforeningen har blant annet valgt å trekke frem hennes engasjement i forbindelse med Verdens Kreftdag.

Vi setter stor pris på Astrid og alle andre som legger inn betydelige timer med frivillig innsats for kreftpasienter og pårørende. Vi heier på dere!


Sarkompodden-episode-9

Sarkomer har laget en ny podcastepisode i anledning Verdens Kreftdag 2022, med fokus på nettopp den frivillige innsatsen i vår organisasjon.

I denne episoden møter vi to av våre frivillige likepersoner, Hilde Anette Heimark og Rune Mortensen. Begge har et stort hjerte og engasjement for at ingen berørt av sarkom skal føle seg alene. I episoden kan du blant annet høre om vårt likepersonstilbud og hvilke tilbud om oppfølging som finnes for deg som er berørt av sarkom.
Du kan høre episoden der alle podcaster finnes, samt på vår podcastside. God lytting!

Møt en helt – møt en frivillig

Se filmene Kreftforeningen har laget til Verdens Kreftdag og les mer på Kreftforeningens sider.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på