Toppmeny

Velkommen til Den digitale kuleuka!

Den Digitale Kuleuka

Siden 2010 har Sarkomer vært medarrangør av «Den Store Kuledagen» på Akershus festning. I år ble det ikke mulig å samle så mange mennesker på grunn av koronasituasjonen. Derfor har vi, i samarbeid med Sarkomforum for sykepleie og fysioterapi ved OUS, Kreftklinikken – Radiumhospitalet, Aker sykehus – Seksjon for kreftrehabilitering og Radiumhospitalets legater, gleden av å gi deg som er berørt av sarkom en digital «kuleuke».

Hver dag denne uken får du tilgang til et foredrag som kan være interessant for deg enten du er under behandling, er ferdigbehandlet eller er pårørende.

Vi ønsker å gi deg faglig kunnskap samtidig som du får møte noen av de som jobber med sarkom til daglig. Du får også møte mennesker som selv har blitt behandlet for sarkom i løpet av uken.

Foredragene er filmet i forkant og publiseres her fra mandag 26. oktober. Du kan også se de på vår Youtube kanal og på våre Facebooksider.


Mandag 26. oktober

Kjetil Boye – Hva er sarkom?

Kjetil Boye er overlege på Oslo Universitetssykehus og jobber til daglig med sarkom. I denne filmen forklarer han blant annet hva sarkom er, hvor de oppstår og hva som er forskjellen på ben- og bløtvevssarkom.

Margrethe Myhre og Kjetil Boye - Om sarkom

Tidligere sarkompasient Margrethe Myhre møter overlege Kjetil Boye og spør om det hun lurer på. Hvor vanlig er det å få tilbakefall av sarkom og hva skjer når man er ferdig med behandlingen? Dette og mye mer blir tatt opp i denne samtalen.

Tirsdag 27. oktober

Ane Gerda Z Eriksson - Gynsarkom

Ane Gerda Z Eriksson er gynekolog på Oslo Universitetssykehus og jobber til daglig med gynsarkom. I denne filmen forteller hun blant annet om hvilke som er de vanligste gynsarkomene, hvilke symptomer de gir og hvordan de behandles.

Stine Næss og Ane Gerda Z Eriksson - Om gynsarkom

I denne filmen får du møte gynekolog Ane Gerda og sykepleier Stine. De snakker blant annet om hvilke bivirkninger som er vanlige etter behandlingen for gynsarkom. Og hvordan det er å få kreft i et kjønnsorgan, noe det fortsatt er en del tabu å snakke om.

Onsdag 28. oktober

Hege Blegen – Rehabilitering

Hege Blegen er fysioterapeut og jobber til daglig på Kreftrehabiliteringssenteret på Oslo Universitetssykehus. Her snakker hun blant annet generelt om fysisk aktivitet, motivasjon, det å sette seg mål og hvordan finne balansen mellom fysisk aktivitet og hvile.

Signe Ludvigsen og Hege Blegen - Rehabilitering etter sarkombehandling

Både Signe og Hege er fysioterapeuter som har lang erfaring med opptrening av personer i forbindelse med sarkombehandling. I denne samtalen stiller Signe spørsmål til Hege om hva som er viktig å tenke på i rehabiliteringen etter avsluttet behandling.

Torsdag 29. oktober

Linn Viktil og Gro Sandberg – Kontroller og frykt for tilbakefall

Hege Blegen er fysioterapeut og jobber til daglig på Kreftrehabiliteringssenteret på Oslo Universitetssykehus. Her snakker hun blant annet generelt om fysisk aktivitet, motivasjon, det å sette seg mål og hvordan finne balansen mellom fysisk aktivitet og hvile.

Martine Moen Evensen og Linn Viktil - Å møte på kontroller

Tidligere sarkompasient Martine stiller spørsmål til psykolog Linn om det å møte til kontroller. De diskuterer blant annet om du bør ha med deg noen på kontroll, og om det er noe du selv kan gjøre for å bekymre deg mindre før kontroller.

Martine Moen Evensen og Gro Sandberg - Å møte på kontroller

Tidligere sarkompasient Martine stiller spørsmål til psykolog Gro om det å møte på kontroller. De diskuterer blant annet om man bør man ha med seg noen på kontroll, og hva foreldre til barn med sarkom bør tenke på i forkant av en kontroll.


Fredag 30. oktober

Vi avslutter uken med premiere på musikkvideoen av sangen «Glasskår». Denne sangen er laget av Lillen Stenberg og Christian Ingebrigtsen, og er gitt i gave til Sarkomer og Kreftforeningen. Lillen ble inspirert til å skrive sangen da moren hennes fikk GIST for fem år siden.
Tusen takk for en fantastisk fin gave!

I samarbeid med
No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på