Toppmeny

Utdanning av våre likepersoner

Har du lyst å bruke dine erfaringer til å støtte og hjelpe andre? Da kan dette være noe for deg.

Hvert år arrangeres det kurs for de som ønsker å utdanne seg til likeperson. Kurset holdes i samarbeid med andre pasientforeninger tilsluttet Kreftforeningen, og Sarkomer har 5 plasser til de av våre medlemmer som ønsker å bli likeperson. Vi dekker også utgifter i forbindelse med reise og opphold. For å bli utdannet likeperson skal man ha gjennomgått dette kurset og blitt anbefalt av kursholder. Siste ledd i godkjenning av deg som likeperson gjøres av likepersonsansvarlig og styret i Sarkomer.


Tid: Lørdag 7. til søndag 8. mars 2020

Sted: Lillestrøm

Påmelding innen: 10. januar 2020


Frivillige likepersoner er ikke fagpersoner, men medmennesker som har vært rammet av sarkom som pasient eller pårørende. De bruker sine erfaringer til å hjelpe andre med å mestre sin situasjon. Det kan dreie seg om å komme gjennom en akutt krise eller løse et praktisk problem, eller å finne igjen egne ressurser, krefter og muligheter etter at livssituasjonen er endret. Vanligvis utfører likepersoner sitt arbeid på et Vardesenter, per telefon, på en temacafé eller andre lignende steder.


Dersom du er interessert i å delta eller har spørsmål knyttet til kurset ønsker vi at du sender en e-post til likeperson@sarkomer.no. Du vil så bli kontaktet for en prat om likepersonsarbeid og forventninger knyttet til dette.

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Sarkomer samarbeider med Kreftforeningen og andre likepersonorganisasjoner om å holde likepersonskurs. Sarkomer og andre foreninger eier sine egne likepersontjenester og derfor kan likepersonordningene variere noe fra forening til forening.

 

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på