Toppmeny

Tre viktige personer for en sarkompasient

 

«En fysioterapeut jobber med å lage opplegg, som skal hjelpe mennesker med ulike skader og sykdom til å bli frisk gjennom behandling og trening. Fysioterapeuten har kunnskap om kroppens bevegelser og funksjoner, og bruker denne kunnskapen til å kartlegge pasientens behov for behandling, opptrening og rehabilitering. Målet er at pasienten utvikler, gjenvinner eller holder ved like funksjonsevnen, og dermed forbedrer sin helse og livskvalitet.»

Tekst er hentet fra:
http://utdanning.no/yrker/beskrivelse/fysioterapeut

«En klinisk ernæringsfysiolog utøver medisinsk ernæringsbehandling av personer med svært ulike sykdommer og tilstander knyttet til ernæring og kosthold. En del av jobben kan også være å forebygge sykdommer gjennom opplysningsarbeid.

Vanlige arbeidsoppgaver for en klinisk ernæringsfysiolog:
• Kartlegge og vurdere ernæringsstatus og behov ut i fra sykehistorie, høyde og vekt, relevante blodprøver, kostholdsanamnese og – registrering.
• Iverksette tiltak og bistå i aktiv ernæringsbehandling (spesialkost, næringsdrikker, sondeernæring og/eller intravenøs ernæring)
• Gi individuell veiledning om kost og ernæring til pasienter
• Gi veiledning og opplæring av pårørende, barnehager og skoler»

Teksten er hentet fra:
http://utdanning.no/yrker/beskrivelse/klinisk_ernaeringsfysiolog

Det er viktig å huske at å få et sarkom ikke skyldes primært kostholdet til pasienten, men skyldes i stor grad genetiske og andre forhold pasienten ikke kan styre selv.

Sosionomen hjelper deg med å møte og mestre livet utenfor sykehuset, med utgangspunkt i dine forutsetninger og ressurser. Sykdomsbildet/rehabiliteringen kan medføre juridiske eller sosiale problemer, og i slike situasjoner er det sosionomens rolle å være bindeleddet mellom deg og samfunnets ulike støtteordninger. Målet er forbedret livskvalitet gjennom «hjelp til selvhjelp».

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på