Toppmeny

Likeperson

Trenger du noen å snakke med?

I foreningen vår har vi likepersoner som kan lytte til din historie. Våre frivillige likepersoner er ikke fagpersoner, men medmennesker som har vært rammet av sarkom som pasient eller pårørende. De bruker sine erfaringer til å hjelpe andre med å mestre sin situasjon. Det kan dreie seg om å komme gjennom en akutt krise eller løse et praktisk problem, eller å finne igjen egne ressurser, krefter og muligheter etter at livssituasjonen er endret.

Arbeidet drives etter selvhjelpsprinsippet, altså mer som veiledning enn rådgivning. Konstruktive løsninger for den enkelte bør være resultatet av samtalene, løsninger hvor den som trenger hjelp har vært hovedpersonen i prosessen.

Våre likepersoner har gjennomgått utdanning, vært igjennom intervjuer og blitt anbefalt av kursholder for så å bli godkjent av oss. De har taushetsplikt.
Likepersonene er ikke en erstatning for det profesjonelle hjelpeapparatet, men en erfaringsekspert som har tid til å snakke med nettopp deg.

Du kan komme i kontakt med en av våre likepersoner enten per telefon eller mail. Mobiloperatørens takster gjelder når du ringer fra utlandet.

 22 12 00 29 /  likeperson(at)sarkomer.no 

Vi har også likepersoner representert på Vardesentrene som finnes rundt om i landet. Dersom du ønsker å snakke ansikt til ansikt med noen av disse, ta kontakt med oss slik at vi kan formidle hvilke datoer likepersoner fra vår forening er på Vardesentrene.


Har du et ønske om å hjelpe andre?

Vi samarbeider med Kreftforeningen og andre likepersonorganisasjoner/pasientforeninger om å holde likepersonskurs. Sarkomer og andre foreninger eier sine egne likepersontjenester og derfor kan likepersonordningene variere noe fra forening til forening. Dersom du kunne tenke deg å bli likeperson, ta kontakt ved å sende en e-post til likeperson(at)sarkomer.no

Følg oss på