Toppmeny

Likeperson

 

Noen ganger kan det hjelpe å snakke med en som forstår hva du står i eller har vært gjennom. Våre likepersoner bruker egne erfaringer med sarkom til å hjelpe deg med å mestre din situasjon.


Hva kan våre likepersoner bidra med?

Våre frivillige likepersoner er ikke fagpersoner, men medmennesker som har vært rammet av sarkom som pasient eller pårørende. De bruker sine erfaringer til å hjelpe deg med å mestre din situasjon. Det kan dreie seg om å komme gjennom en akutt krise, løse et praktisk problem eller å finne igjen egne ressurser, krefter og muligheter.

Våre likepersoner har gjennomgått utdanning, vært igjennom intervjuer og blitt anbefalt av kursholder for så å bli godkjent av oss. De har taushetsplikt. Likepersonene er ikke en erstatning for det profesjonelle hjelpeapparatet, men en erfaringsekspert som har tid til å snakke med nettopp deg.

Du kan komme i kontakt med en av våre likepersoner enten per telefon eller mail. Mobiloperatørens takster gjelder når du ringer fra utlandet.

 22 12 00 29 /  likeperson(at)sarkomer.no 

Vi har også likepersoner representert på Vardesentrene som finnes rundt om i landet. Dersom du ønsker å snakke ansikt til ansikt med noen av disse, ta kontakt med oss slik at vi kan formidle hvilke datoer likepersoner fra vår forening er på Vardesentrene.


Har du et ønske om å hjelpe andre?

Vi samarbeider med Kreftforeningen og andre likepersonorganisasjoner/pasientforeninger om å holde likepersonskurs. Sarkomer og andre foreninger eier sine egne likepersontjenester og derfor kan likepersonordningene variere noe fra forening til forening. Dersom du kunne tenke deg å bli likeperson, ta kontakt ved å sende en e-post til likeperson(at)sarkomer.no

Følg oss på