Toppmeny

Sarkomer ser etter samarbeidspartnere i det private næringsliv

For tiden arbeider vi i pasientforeningen Sarkomer med å starte opp et Mentorskapsprogram for personer som har/har hatt sarkom. Sarkom er en sjelden krefttype som rammer personer i alle aldre, men er mer vanlig hos barn og ungdommer. Behandlingen for sarkom er ofte langvarig og innebefatter ofte både cellegiftbehandling og en omfattende operasjon.

Bakgrunnen for dette prosjektet er at vi vet at mange sliter etter avsluttet behandling og Mentorskapsprogrammet skal være med å hjelpe deltakerne tilbake til livet igjen. Inspirasjonen kommer fra foreningen «Ung Cancer» i Sverige, der de har gjennomført et lignende mentorskapsprogram i mange år, med et vellykket resultat.

Tanken er at private firmaer skal støtte en tidligere pasient eller en pasient med sykdom som er i god form. Firmaet skal bidra med en mentor som skal støtte deltakeren med det de vil forandre i hverdagen sin. Det kan for eksempel være å komme ut i jobb, begynne å studere, komme i gang med trening, få et godt sosialt liv eller hjelp og støtte i forhold til annet de sliter med etter en lang behandling. Hvem som helst i firmaet kan bli mentor så lenge han/hun er engasjert og har et ønske om å hjelpe en annen person.

Prosjektet er tidsbestemt og varer fra september 2017 til april 2018. I løpet av den tiden vil vi arrangere tre møter for mentorer og deltakere. I tillegg ønsker vi at de skal møtes to ganger på egen hånd og ha kontakt på telefon minimum en gang per måned. Vi mener at mentor med en forholdsvis liten innsats skal kunne utgjøre en stor forskjell for deltakeren.

Vi ønsker også at firmaene skal bidra med en sum penger (40 000 kr). Denne summen skal dekke en avsluttende reise til Nepal for deltakeren (30 000 kr). Vi har inngått et samarbeid med bistandsorganisasjonen FORUT som skal ta oss imot og la oss besøke deres arbeid i Katmandu, og de resterende 10 000 kr lar vi derfor gå til FORUT. Tanken med denne reisen er at deltakeren skal få utvidet perspektiv på sin tilværelse og tørre å komme ut av sin komfortsone. Mentorene kan delta på reisen hvis de ønsker det, men må da dekke sine egne utgifter.

Det vil også være mulig å støtte prosjektet med bare en mentor eller bare økonomisk.

Vi ser nå etter samarbeidspartnere og spør derfor dere, om dette prosjektet er noe dere kan tenke dere å få mer informasjon om? Vi kommer gjerne ut til dere for å fortelle mer om prosjektet. Dette er helt uforpliktende.

Har dere spørsmål eller ønsker å delta i prosjektet, ta kontakt med Lotta Våde cro@ous-hf.no eller på mobil 97064834.

Les mer her.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på