Toppmeny

Ny norsk president for verdens største sarkomorganisasjon

Kirsten Sundby Hall, onkolog ved OUS, har blitt utnevnt som president for verdens største sarkomorganisasjon, CTOS (Connective Tissue Oncology Society). CTOS arbeider for å fremme forskning og utvikling av behandlingen for sarkom.

Paraplyorganisasjonen, CTOS, tilrettelegger for samarbeid mellom spesialistene innen sarkomfeltet; onkologer, kirurger, radiologer, patologer og forskere. Organisasjonen får blant annet tildelt donasjoner. Midlene støtter forskningsprosjekter og gir yngre leger mulighet til å delta på møter samt få opplæring innen sarkomfeltet.


Norsk president nylig utnevnt

CTOS hadde sin årlige fagkongress i Tokyo i november 2019.  Her ble seksjonsleder for sarkomonkologi ved Avdeling for kreftbehandling, Kirsten Sundby Hall, utnevnt til president fra og med 01.01.20.

– Når jeg nå har fått mulighet til å lede verdens største sarkomorganisasjon er det klart jeg vil si ja til det, uttaler Sundby Hall!

Hun refererer til Nancy Pelosi, første kvinnelige leder for demokratene i Representantenes hus i Kongressen som sier det:

“Is there an opportunity to get credit for your work and become a leader in your field, take it”

Kun en gang tidligere har CTOS hatt en president fra Skandinavia, og aldri tidligere har det vært en kvinne.

Sundby Hall ønsker at Norge og OUS, Radiumhospitalet skal være på det «internasjonale sarkomkartet». I november neste år markeres 25-årsjubileumet for den første CTOS kongressen. Dette skal foregå i Florida, samme sted som organisasjonen ble stiftet. Hit forventes cirka 1500 sarkomspesialister fra hele verden og forberedelsene er i gang. Kirsten har vært i styret for CTOS i flere år og var forberedt på denne oppgaven. Avdelingsledelsen ved Avdeling for Kreftbehandling har gitt sin støtte hele veien.

Sarkommiljøet på Radiumhospitalet har vært ledende i mange år. En av de mange som har bidratt til dette er Kirsten. Både innen klinikk og forskning er sarkommiljøet retningsgivende for hvordan vi ønsker å framstå som en samarbeidspartner og for å fremme pasienters rettigheter, sier avdelingsleder Stein Kaasa ved Avdeling for kreftbehandling.

Velstående pasient tok initiativ til CTOS

En velstående amerikansk pasient tok initiativet til at CTOS ble stiftet i 1993. Han reagerte på at de forskjellige spesialistene som behandlet ham ikke hadde særlig kontakt med hverandre.

CTOS har i dag over 1000 medlemmer fra alle verdensdeler, og oppgavene til organisasjonen baserer seg på det multidisplinære samarbeidet mellom sarkomspesialister som i dag er en selvfølge.

Fakta om Kirsten Sundby Hall:

·      Hun har ledet sarkomprogrammet ved OUS siden 2001

·      Leder for Skandinavisk sarkomgruppe i 10 år

·      Lagt ned mye arbeid innen sarkomvirksomheten, både nasjonalt og internasjonalt ved deltagelse i studier, reist på møter og etablert nettverk

·      Les mer om CTOS på: https://www.ctos.org/

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på