Toppmeny

Mentorskapsprogrammet i Nepal

Ni deltakere og deres mentorer reiste til Nepal en uke i mars, tett fulgt opp av prosjektleder og frivillige støttespillere i Mentorskapsprogrammet. Det ble en opplevelsesrik uke, som satte i gang mange tanker og følelser hos alle som deltok på turen. 


Det var en spent gjeng som møttes på Gardermoen fredag 8. mars. Foran oss lå en lang flytur og en uke med tett program. Litt slitne, men i godt humør, landet vi i Kathmandu lørdag formiddag. Vi ble hilst velkommen av representanter fra CWIN, «Child Workers in Nepal Concerned Centre». De var sammen med oss hele uken, og dermed ble vi godt kjent med organisasjonen, som imponerte oss stort.

I løpet av oppholdet besøkte vi blant annet CWINs lokaler og Child Helpline, en hjelpetelefon dit barn kan ringe for å få råd, støtte og hjelp. Flere barn som har hatt akutt behov for hjelp, bor nå midlertidig i lokalene. Vi reiste også noen timer utenfor Kathmandu for å besøke Balika Peace Home. Det er et transitthjem for jenter som har vært utsatt for seksuelle overgrep, barnearbeid eller trafficking.

Vi fikk være sammen med jentene en hel dag. Det ble en dag fylt med samtaler og gode klemmer, sang- og danseforestilling av jentene. Det er ingen tvil om at dette gjorde sterkt inntrykk på oss. Personalet på Balika gjør en fantastisk innsats for at jentene som kommer dit skal få mulighet til å bearbeide sine opplevelser, og bygge seg opp på nytt. Vi tar med oss generalsekretær i organisasjonen, Sumnima Tuladhar sine ord om hvordan de møter barna:

«først respekt, så kjærlighet!»

For å få en pause fra det hektiske gatelivet i Kathmandu reiste vi en natt høyere opp i fjellene, til Nagarkot. En liten by med flott utsikt. Vi var fast bestemt på at et av fjellene vi så langt i det fjerne må være Mount Everest. Det gjorde godt for alle å nyte stillheten og puste renere luft. Ettermiddagen tilbringes på verandaen, hvor deltakere og mentorene diskuterer sine opplevelser av programmet, og reisen.

Kine Østli (tv) og Lone Olstad (th), deltaker og mentor fra Aker BP

Overgangen ble stor når vi reiste rett fra Nagarkot til Kanti Childrens hospital. Her ble vi møtt av Dr Arun Kunwar, som forteller om hans arbeid som barnepsykiater i et land med få midler. Vi besøkte også kreftbarneavdelingen, der 24 barn ligger i et og samme rom under cellegiftbehandling. Dette gjør vondt i hjertet, og vi er så takknemlige for det helsevesenet vi har i Norge.

For å kunne fordøye alle sterke inntrykk blir dagene også fylt av besøk på turistattraksjoner og shopping, og selvfølgelig av gode samtaler med hverandre. Dette var nødvendig for å gi alle i gruppen tid til å reflektere og snakke sammen.

Lunsj på Garden of Dreams

Fredag kveld pakket vi sammen saker, og inntrykk, og satte oss på flyet tilbake til Norge. Alle har mestret turen, fått nye venner og gode minner for livet!

Takk til FORUT som gir oss mulighet for å besøke CWIN, det betyr alt for denne turen!

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på