Toppmeny

Mentorskapsprogram for deg som har hatt sarkom

I 2017 gjennomførte Sarkomer, i samarbeid med Nasjonal kompetansetjeneste for sarkom, et pilotprosjekt for personer som har eller har hatt sarkom. Bakgrunnen var at vi vet mange sliter etter avsluttet behandling, og ønsket derfor å tilby støtte og veiledning på veien videre.

Deltagere og mentorer på reisen til Nepal i 2017

 

Etter gode tilbakemeldinger fra deltagere, mentorer og fagpersoner i prosjektet var konklusjonen entydig; dette er noe vi ønsker å fortsette med. Samtidig ønsket vi å utvide tilbudet til å gjelde andre kreftdiagnoser, og også arrangere flere mentorskapsprogram per år.

Med denne målsettingen ble oppgaven for omfattende for Sarkomer. For å sikre gjennomføring og utvikling av Mentorskapsprogrammet ble det derfor, høsten 2019, besluttet å inngå et samarbeid med Kreftkompasset.

Avtalen gir Kreftkompasset rett til å utvikle prosjektet videre, og samtidig sikrer Sarkomer deltagelse for sine medlemmer.


Margrethe deltok i pilotprosjektet i 2017. Her deler hun noen tanker om hva mentorskapet har betydd for henne:

I løpet av mentorskapsprogrammet ble jeg mer avslappet i min livssituasjon. Jeg innså at jeg ikke er alene om å ha utfordringer i livet etter kreft. Programmet ga meg mot til å snakke mer åpent og ærlig om hvordan jeg egentlig har det. Jeg kjente virkelig på følelsen av takknemlighet og mestring i løpet av prosjektet.

Mentoren min fikk meg til å innse at jeg har et stort potensial og mye å være takknemlig for. Mentorskapet ga meg tilbake troen på meg selv. Jeg vet nå at jeg kan gjøre noe betydningsfullt, være en ressurs for andre og bidra med det jeg besitter av kunnskap og erfaringer.

 


Delta i Mentorskapsprogrammet
Ønsker du å få støtte og veiledning til å komme i gang igjen, starte noe nytt, eller løse andre utfordringer som følge av din kreftbehandling? Da kan Mentorskapsprogrammet være noe for deg.

Som deltager får du en egen mentor fra det private næringsliv som vil jobbe sammen med deg i et år. Du er motivert til å legge ned en innsats selv, men ved siden av deg har du en mentor som pusher og heier på deg.

Sammen skal dere jobbe med det du ønsker å forandre. Det kan for eksempel være å komme ut i jobb, klare å stå i jobben, bli fysisk aktiv eller få et sosialt liv. Du vet selv hva du vil forandre, her er det ingen begrensinger.

Du vil også møte andre som er i samme situasjon som deg. Dere blir en gruppe deltakere og mentorer som vil møtes jevnlig i løpet av året.

Sarkomer har inntil 10 plasser for sine medlemmer i Mentorskapsprogrammet hvert år. For å kunne delta må du oppfylle noen kriterier samt sende en skriftlig søknad til Kreftkompasset. Informasjon om dette finner du på kreftkompasset.no.

Kriterier:

  • Være motivert til å gjøre en forandring i ditt liv
  • Være 18 år eller eldre
  • Delta på tre samlinger med mentorprogrammet sammen med de andre deltakerne, mentorer og veiledere. Samlingene vil foregå i Oslo
  • Være i god nok form til å gjennomføre en lang flyreise og et opphold i utlandet i 7-8 dager
  • Holde kontakt med din mentor minst en gang hver måned (møte/telefon)
  • Har mulighet for å møte din mentor ved minst to anledninger, i tillegg til programmets tre obligatoriske møter
  • Arbeide med oppgaver som du vil få utlevert
  • Skrive regelmessig dagbok
  • Besøke det firmaet som din mentor arbeider i, fortelle om din deltakelse i mentorprogrammet og hva det har betydd for deg
No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på