Toppmeny

Likepersonssamarbeidet mot nye høyder!

Seks pasientforeninger samarbeidet om Likepersonskurset den 11. til 12. mars på Quality Hotel Gardermoen. Det var 41 deltakere på kurset.

Foreningene hadde leid inn Kreftforeningens Marie Storjord og Høgskolen i Oslo og Akershus’ Bennedichte Rappana Olsen. Begge er ytterst kompetente forelesere om hjelperrollen og kommunikasjonen mellom likeperson og den som søker hjelp. Rappana Olsen er forsker og har studert emnet kommunikasjon i mange år.

Deltakerne fikk prøve seg i rollespill og gjorde gruppearbeid. På slutten av kurset fikk hver og en individuell oppfølgning og samtale. Det er nå opp til hver enkelt pasientforening å følge opp sine likepersoner videre.

Evalueringene fra deltakerne på kurset ga en gjennomsnittscore på 5,6 av 6,0 mulige. Dette er vi foreningene veldig godt fornøyd med og gleder oss allerede til neste kurs.

Dette var det tredje kurset som Hjernesvulstforeningen, Føflekkreftforeningen (2. gang), Lymfekreftforeningen, Gynkreftforeningen, Lungkreftforeningen og Sarkomer samarbeidet om.

Neste kurs som vi etter planen skal arrangere sammen, blir 11. til 12. mars i 2017 og planleggingen av det kurset er allerede i gang.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på