Toppmeny

Korona-tiltak i Sarkomer

Oppdatert: 20.03.2020

Vi er nå i en unntakstilstand og Sarkomer vil bidra i den viktige dugnaden med å begrense spredning av koronaviruset i Norge.

Akkurat nå er det mange som bekymrer seg og er redde. Informasjonen om koronaviruset varierer fra dag til dag og det er lett å bli usikker på hva som er riktig å gjøre.

Sarkomers arrangementer og møter er inntil videre avlyst og kontoret er stengt, men du kan alltid kontakte oss via e-post: info@sarkomer.no. De ansatte i sekretariatet jobber hjemmefra slik at vi kan fortsette å være en støtte for dem som rammes av sarkom – både gjennom korona-krisen og i fremtiden.

Vi skjønner at det er flere som nå er ekstra bekymret for om planlagte undersøkelser, prøvesvar og behandling blir påvirket av situasjonen med koronaviruset. Alle som har spørsmål om egen situasjon bør derfor ta direkte kontakt med Radiumhospitalet, eller det sykehuset hvor de er til utredning/behandling. Husk at det alltid er rom for å spørre når man trenger svar.

Ellers blir det sagt at for pasienter som ikke mottar annen beskjed så går ting som planlagt nå. Det er viktig at man ikke møter opp på sykehuset med symptomer, eller om man har vært på utenlandsreise siste tiden. Alle må forholde seg til og følge FHI sine råd.

Mange av våre medlemmer har allerede opplevd å få hverdagen snudd på hodet, og i disse dager kan det være ekstra utfordrende å være pasient eller pårørende. Dersom du ønsker å snakke med en likeperson kan du ringe 22 12 00 29 eller sende e-post til likeperson@sarkomer.no.

Kreftforeningen har laget en god oversikt til deg som er kreftpasient, deg som har hatt kreft og til deg som er pårørende. Vi oppfordrer ellers alle om å følge råd og informasjon som gis til befolkningen fra myndighetene.

Informasjon på Kreforeningens nettsider

Informasjon og konkrete råd fra Helsedirektoratet

Folkehelseinstituttets informasjon om koronaviruset

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på