Kreftforeningen trenger én eller to frivillige som har gått gjennom rehabilitering og som vil stille opp i media og fortelle om sin eller sine erfaringer. Les teksten under for mer informasjon.
Skrevet av Kreftforeningen
Kreftforeningen ønsker å sette fokus på rehabilitering og ikke-medisinsk oppfølgning som kreftpasienter får under og etter kreftbehandling. Vår egen kartlegging av rehabiliteringsbehovet hos kreftpasienter viste at mange kreftpasienter har et udekket behov for rehabilitering.
Flere offentlige rapporter viser at det er forskjeller i kommunene hva gjelder organisering av rehabiliteringstjenestene og hvilke tjenester og ressurser som er tilgjengelig i de enkelte kommunene.
Hva slags tilbud kreftpasienter får, er gjerne avhengig av hvor de bor.
For å sette søkelys på dette ønsker vi å lage en pressesak. Til dette så søker vi to pasienthistorier.
Den ene historien skal være et godt eksempel på hvordan oppfølgning kreftpasienter burde få. Til dette ønsker vi å komme i kontakt med en kreftpasient som har opplevd å få et godt tverrfaglig tilbud om rehabilitering i kommunen. Med tverrfaglig tilbud mener vi et tilbud der to eller flere yrkesgrupper har vært involvert og samarbeidet (f.eks. fysioterapeut som har bidratt med opptrening, ergoterapeut som har tilrettelagt i hjemmet, sosionom som har bidratt i forhold til psykososiale forhold eller økonomi og rettigheter, klinisk ernæringsfysiolog som har bidratt med kostholdsveiledning, kreftkoordinator etc.), og hvor kommunen har et tilbud som f.eks. Frisklivsentral eller lærings- og mestringstilbud som vedkommende har benyttet seg av. Har vedkommende deltatt på et arbeidsrettet tiltak eller har fått utarbeidet individuell plan, er det også positivt, men ingen nødvendighet.
Den andre historien skal vise at mange kreftpasienter ikke får et godt nok tilbud om oppfølgning etter kreftbehandling. Til dette søker vi en kreftpasient som har hatt behov for rehabilitering, men som ikke har fått det eller fått et mangelfullt tilbud fordi kommunen mangler tilbud, eller fordi kommunen ikke har hatt nødvendig kompetanse/kapasitet til å gi dette.
Vi tar derfor kontakt med pasientforeningene og håper dere kan hjelpe oss med å finne noen som ønsker å stå frem og dele sine erfaringer. Det er positivt om begge har samme diagnose, men dette er ikke nødvendig. De som ønsker å stille opp, vil få mer informasjon om vinkling på saken og bli intervjuet av Kreftforeningen først. De vil bli fulgt godt opp av Kreftforeningens presseavdeling både i forkant og etter en eventuell pressesak.
Ønsker dere mer informasjon, kontakt jorunn.nilsen@kreftforeningen.no eller andreas.bjornstad@kreftforeningen.no
Vi vil gjerne ha kontakt med eventuelle kandidater innen 6. november.