Toppmeny

Er du mellom 12-17 år og sliter med dårlig selvbilde?

Opplever du at folk reagerer på utseendet ditt? Noen har en medisinsk diagnose som påvirker utseendet. Vi vet at det kan påvirke selvbildet og selvtilliten hos noen. Derfor forskes det i flere land på hva som kan være til hjelp. Du kan nå få mulighet å delta i forskningsprosjektet Ung Face It.

Ung Face IT er et dataprogram som er utviklet av eksperter i England for å hjelpe ungdom som synes at det kan være vanskelig eller utfordrende å ha en diagnose eller en sykdom som andre legger merke til.

Ung Face IT er nå oversatt til norsk og Senter for sjeldne diagnoser ønsker å prøve ut om programmet kan hjelpe ungdommer med å få et bedre selvbilde.


Prosjektet kort fortalt:

  • Ung Face IT er et online program som er utviklet av ungdommer og eksperter. Det skal hjelpe tenåringer å takle bekymringer eller problemer de kan ha på̊ grunn av at de har en diagnose som påvirker hvordan de ser ut.
  • Du vil delta i en undersøkelse sammen med 160 andre ungdommer
  • Undersøkelsen varer i 6 måneder
  • Gjennom perioden vil du få prøve ut 7 kapitler på din PC eller på et nettbrett hjemme, et kapittel hver uke. Hvert kapittel tar 40-50 minutter. Mellom alle kapitlene vil du bli bedt om å øve på nye ferdigheter.
  • I begynnelsen, på midten og på slutten av studien skal du fylle ut noen spørreskjemaer om hvordan du har det og hva du liker å holde på med.
  • Du vil få et gavekort til en verdi av 150 kroner når du har fylt ut disse skjemaene både ved midten og slutten av studien.
  • Etter 3 og 6 måneder kommer noen ungdommer (ikke alle) til å bli intervjuet av en forsker om hvordan de synes det var å delta i studien.

Hvis du vil vite mer eller vil delta i undersøkelsen, er det fint om du eller dine foreldre gir beskjed til Senter for sjeldne diagnoser. Send en sms til 48 03 95 51 og skriv «jeg vil delta» så kontakter de deg. Hvis du er under 16 år, trenger de at begge dine foreldre sier det er greit at du deltar.

Les informasjonsbrev fra OUS, Senter for Sjeldne Diagnoser, her (PDF) og mer informasjon her (PDF) eller på ungfaceit.no

Har du spørsmål, ta kontakt med:
Deniz Zelihic
Tlf: 48 03 95 51
Mail: denzel@ous-hf.no

Eller prosjektleder og psykolog:
Kristin Billaud Feragen
Mail: krifer@ous-hf.no

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på