Toppmeny

Den Store Kuledagen 2022

Årets viktigste dag, for de som er direkte rammet eller berørt av sarkom, ble endelig arrangert igjen. Om lag 200 personer gjestet Fanehallen den 10. september. Dagen ble fylt med latter, tårer, faglig og inspirerende innhold, god mat og hyggelige mellommenneskelige møter.


Arrangementet åpnet dørene kl. 12 og startet med grilling ute på plassen foran Fanehallen. Innenfor dørene ble alle gjestene ønsket velkommen med goodiebags og mulighet for å delta i trekningen av fine premier. Bordene i fanehallen var dekket med hvite duker, blomster, snacks og drikke. Små og store grupper med familie og venner samlet seg, og fikk muligheten til å bli kjent med andre likesinnede. Mange hadde nok vært her før, mens andre var her for aller første gang.

Den-Store-Kuledagen

Fra scenen

Dagens konferansier, Bjørn Einar Romøren, loset oss gjennom programmet og holdt også et inspirerende foredrag om sin egen historie med sarkom. Vi fikk et personlig innblikk i hvordan det er å være kreftpasient, med alt dette innebærer, og hvor viktig det er å ta imot hjelp, selv når man ikke selv har bedt om det. Vi fikk også høre om hvorfor han ble med på Mesternes Mester og hvordan han gjennom hardt arbeid, både fysisk og psykisk, endte på en imponerende 2.plass. Det var et motiverende foredrag på alle måter for både kreftrammede og pårørende.

Det faglige innholdet i år handlet om trening og kreft, og om mestring. Pernille Varre er kreftsykepleier og rådgiver på Enhet for Læring og mestring, Kreftklinikken ved OUS, på Radiumhospitalet. Hun snakket om utfordringer og mestring, og kom med mange gode tips om nettsteder og tilbud som finnes for kreftpasient og pårørende. Link til Pernilles foredrag.

Tormod S. Nilsen jobber som forsker ved Norges idrettshøgskole, hvor han blant annet forsker på effekt av trening for personer som har eller har hatt kreft. I hans foredrag, ga han en oversikt over feltet «trening og kreft» og snakket om hva vi vet om trening hos personer med sarkom. Han presenterte også et prosjekt med relevans for flere i salen. Link til Tormods foredrag.

IMG_20220910_145721

Presentasjon av våre likepersoner

Sarkomer er så heldige å ha en flott bukett med gode likepersoner. Fra scenen presenterte Astrid Jahr, som er styremedlem og likeperson, likepersonstilbudet vårt og om sitt engasjement. Etter Astrid fulgte hver og en av likepersonene (som var til stede) med en kort presentasjon av seg selv og sitt engasjement. Iført godt synlige gule skjorter var det enkelt for gjestene å finne en likeperson dersom de ønsket å ta kontakt med dem gjennom dagen. Skulle du ønske å komme i kontakt med en av våre likepersoner kan du lese mer om hvordan her.

IMG_3382 2

Frivillig innsats

Den Store Kuledagen arrangeres av pasientforeningen Sarkomer, og Sarkomforum for sykepleie og fysioterapi ved Radiumhospitalet. Kuledagen blir til takket være våre gode samarbeidspartnere, sponsorer og ikke minst frivillige. De frivillige består av mange medlemmer fra de overnevnte gruppene, men også likepersoner, fagpersonell, venner og familiemedlemmer kommer sammen for å gjøre nettopp denne dagen mulig. En stor takk til alle dere!

Den Store Kuledagen 2022 gav mange inntrykk. Vi hygget oss med quiz, forspiste oss på hjemmebakte kaker, snop og deilig middag og kjente på følelsen av å ikke være alene. Det er spesielt å være i et rom med 200 mennesker som alle vet hva sarkom er, og som har en eller annen erfaring med denne sjeldne kreftformen. Takk igjen til alle som var med og feiret Den Store Kuledagen sammen med oss.

Den Store Kuledagen 10 sept 2022
No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på