Toppmeny

4 nye «erfaringseksperter» styrker vårt likepersontilbud

7.-8. mars 2020 ble Grunnkurs for nye likepersoner arrangert av Sarkomer i samarbeid med foreningene Profo, Carcinor, Norsk MO-forening og Menlanomforeningen. – Et todagers kurs bestående av informasjon og erfaringsutveksling, foredrag og gruppearbeid. Teolog Vincent Hagerup holdt foredrag om følelsen av håpløshet og ensomhet når man er syk eller er pårørende, og om hvordan man som likeperson kan møte dette på en best mulig måte. Kursdeltakerne fikk opplæring i viktige prinsipper for en god likepersonsamtale.

Mot slutten av kurset ble det gjennomført individuelle godkjenningssamtaler med likepersonsansvarlige for de andre foreningene. Alle våre kandidater ble anbefalt på det sterkeste og er også godkjent av styret i Sarkomer. Vi ønsker dem varmt velkommen!

Her er våre nyutdannete likepersoner fra Grunnkurs for nye likepersoner som fant sted på Lillestrøm 7.-8. mars 2020:

Fra venstre: Margrethe Myhre (Tromsø), Jessica Halldén (Oslo), Rune Mortensen (Fetsund) og Martine Moen Evensen (Sandefjord)

 

Rune Mortensen: bor på Fetsund og har hatt GIST i voksen alder. Han jobber i Forsvaret hvor han også er pårørendekontakt. Rune tok initiativ til å starte vår lukkede Facebookgruppe «Oss med Sarkom/GIST» og er administrator/moderator der.

Margrethe Myhre: bor i Tromsø og har selv hatt sarkom som ung voksen. Hun jobber som personlig trener og har kurs innen trening og kreft. Margrethe er også styremedlem i Sarkomer.

Jessica Halldén: bor i Oslo og har hatt sarkom som barn. Hun jobber som låneformidler og er aktiv innen en svensk forening innen barnekreft. 

Martine Moen Evensen: bor i Sandefjord og har hatt sarkom som barn. Er student og jobber på bolig for funksjonshemmede. Martine er styremedlem i Sarkomer, og moderator i Facebookgruppa vår.

 


Trenger du noen å snakke med – enten du er pasient, pårørende eller tidligere pasient?

I foreningen vår har vi 18 likepersoner som kan lytte til din historie. Våre frivillige likepersoner er ikke fagpersoner, men medmennesker som har vært rammet av sarkom som pasient eller pårørende. De bruker sine erfaringer til å hjelpe andre med å mestre sin situasjon. Det kan dreie seg om å komme gjennom en akutt krise eller løse et praktisk problem, eller å finne igjen egne ressurser, krefter og muligheter etter at livssituasjonen er endret.

Våre likepersoner har gjennomgått likepersonskurs og har taushetsplikt. Vi har likepersoner i ulike aldre, av begge kjønn, med erfaringer med ulike typer sarkom, og de bor spredt rundt i landet.

Du kan komme i kontakt med en av våre likepersoner enten per telefon eller mail. Noen av likepersonene våre er moderatorer i Facebookgruppa «Oss med Sarkom/GIST», og kan også nås der eller via Messenger.

Telefonnummer: 22 12 00 29
Epost: likeperson@sarkomer.no

 


 

Vi har også likepersoner representert på Vardesentrene ved:
UNN (Tromsø)
St. Olavs hospital (Trondheim)
Haukeland universitetssykehus (Bergen)
OUS Radiumhospitalet/Ullevål sykehus (Oslo)
Samt ved Møtepunktet på Ahus.

Dersom du ønsker å snakke ansikt til ansikt med noen av disse, ta kontakt med oss slik at vi kan formidle hvilke datoer likepersoner fra vår forening er på Vardesentrene.

Grunnet situasjonen med koronaviruset er Vardesentertilbudet og Møtepunkttilbudet satt litt på vent. Følg oppdateringer om dette på Kreftforeningens nettsider.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på