Toppmeny

250 gjester på «Den store kule dagen» på Akershus festning

Sarkomer, Sarkomforum for sykepleie og fysioterapi ved OUS – Radiumhospitalet og Nasjonalt kompetansesenter for sarkom arrangerte lørdag den 20. oktober pasientdagen av «Den store kule dagen» på Akershus festning.

På denne dagen fikk 250 tidligere pasienter, pårørende og etterlatte muligheten til å møte andre i samme situasjon, noe mange uttrykte takknemlighet over.

Dagen startet med en felles forelesning av en psykolog om mestring etter sarkombehandling. Etter dette ble deltakerne delt inn i tre grupper; de berørt av GIST, etterlatte og de som hadde gjennomgått annen sarkombehandling. Alle gruppene fikk en times forelesning om tema som var tilpasset den enkelte gruppen.

Deretter fulgte en forelesning av Kenneth Birkenes (deltaker i tv-programmet ”Ingen grenser” på NRK) om ”Ubegrensa livslyst”.

Deltakerne ble underholdt av konferansier Synnøve Granlien. Det ble gjennomført «pop quiz» med Finn Bjelke og gjestene fikk høre sanger fra Mads Belden.

Pål Nedrelid representerte pasientforeningen Sarkomer og informerte alle deltakere om hva foreningen hadde oppnådd så langt og hva de ønsket å arbeide videre med i fremtiden. I løpet av dagen hadde foreningen en stand hvor alle som ønsket, kunne få informasjon om foreningen og muligheten til å melde seg inn som medlem.  Kenneth Birkenes og 14 andre meldte seg inn i foreningen i løpet av dagen.

Det ble servert mat, drikke, kaffe og kaker til alle deltakerne.

Arrangementet som helhet fikk oppmerksomhet i media, og en tidligere pasient og en ortoped fra OUS-Radiumhospitalet stilte på «God morgen Norge» på TV 2 fredagen den 19. oktober.

På fagdagen av «Den store kule dagen» 19. oktober på Radiumhospitalet deltok for øvrig 125 personer.

Sarkomer vil legge ut en fullstendig liste i løpet av neste uke med takk til alle som bidro til pasientdagen av «Den store kule dagen» på Akershus festning. En stor takk rettes likevel til alle som gjorde dagen mulig.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tusen takk! | Sarkomer - 21. november 2012

    […] vil gjerne takke følgende samarbeidspartnere for arrangementet av pasientdagen av Den store kule dagen 20. oktober på Akershus […]

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Følg oss på