Toppmeny

Likeperson

Sarkomer er en pasient- og støtteforening for dem som er berørte av sarkom. Sarkomer er også en pasientorganisasjon som driver likepersonsarbeid.

En likeperson er en pasient eller tidligere pasient som har gjennomgått likepersonskurs og avlagt taushetsløfte. En likeperson hjelper andre pasienter med råd og veiledning. En likeperson har gått igjenom mye av det samme som pasienten som likepersonen prøver å hjelpe.

En pårørende og en etterlatt kan også være likeperson og hjelpe andre pårørende og etterlatte.

En likeperson ser muligheter og tar tak i det positive tingene ved å være menneske, på tross av at mennesket og pasienten, som likepersonen vi hjelpe, har en diagnose. En likeperson inspirerer til mestring av sykdommen.

En likeperson kan bruke en telefon for å snakke med pasienter rammet av sarkom. Denne telefonen kalles da en likepersonstelefon og har åpent i spesielle tidsrom eller hver dag. Likepersonen kan også besøke pasienten hjemme eller på et sykehus, eller være en moderator på et internettforum der brukerne er rammet sarkom.

En likeperson kan også være et frivillig vertskap på et Vardesenter og å snakke med brukerne av Vardesenteret. Et Vardesenter er et hjelpesenter for kreftrammede ved alle store sykehus der brukerne kan ta en kaffekopp og å snakke med likepersoner som jobber som vertskap. Likepersonene bidrar med tips og råd, men ikke med medisinske råd. Det er legens jobb. De ansatte på et Vardesenter er fra Kreftforeningen (KF). Vardesenterne drives av Kreftforeningen og Helseforetakene.

Telefonnummeret til vår likepersontelefon er: 22 12 00 29
Når du ringer Sarkomers likepersontelefon vil du kun bli belastet lokaltakst. Dersom du har Fri Tale inkludert i ditt mobilabonnement vil samtalen være kostnadsfri.
Er du i utlandet kan du kontakte oss på +47 22 12 00 29. Mobiloperatørens takster gjelder når du ringer fra utlandet.

Sarkomer samarbeider med KF og likepersonsorganisasjoner/pasientforeninger om å holde likepersonskurs. Sarkomer skal også arrangere årlige likepersonskonferanser for sine likepersoner. Sarkomer og andre pasientforeninger eier sine egne likepersonstjenester og derfor kan likepersonsordningene variere fra pasientforening til pasientforening.

Dersom du vil være likeperson, send en mail til oss på: info@sarkomer.no eller bruk skjemaet på kontaktsiden.

Følg oss på